Tips voor onderhoud van uw granito vloer

Tips voor onderhoud van uw granito vloer

Zo onderhoudt u uw granito vloer

Heeft u een woning met een echte granito vloer? Wat geweldig! Dan heeft u niet alleen een prachtige vloer in huis, maar ook een zeldzame en kostbare. Granito is typerend voor jaren 30 woningen en is tegenwoordig behoorlijk kostbaar. Als u de trotse bezitter bent van een granito vloer, dan wilt u deze natuurlijk goed onderhouden. Daarom vertellen we u daar in dit blog meer over. Lees snel verder.

Uw granito vloer reinigen

Als het aankomt op onderhoud grantio zijn er 2 manieren om een granito vloer schoon te maken: nat en droog. Met droog reinigen hebben we het over schoonmaken met een bezem of een stofzuiger. Met deze methode kunt u zand en andere soorten klein vuil van de vloer verwijderen. Naast deze droge methode, kunt u uw granito vloer ook nat reinigen. Een beetje speciale granito reiniger in wat lauwwarm water aanbrengen op de vloer, is alles wat er nodig is. Laat het geheel opdrogen en neem het af met wat water en een zachte doek. Hoe dit precies moet, is afhankelijk van het soort granito reiniger dat u gebruikt. Zorg er dus altijd voor dat u de verpakking goed leest voordat u begint met reinigen.

Voorzichtig te werk

Om uw granito vloer ook echt mooi te houden, is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Dit is essentieel om de uitstraling optimaal te houden. Je start het beste met het verwijderen van los vuil en stof door met regelmaat de vegen en stof te zuigen. Gebruik warm water met een milde reiniger voor het reinigen van de vloer. Vermijd in ieder geval agressieve en te zuren middelen. Deze kunnen een granito vloer alleen maar beschadigen. Voor hardnekkige vlekken is het aan te raden om speciale reinigingsmiddelen te gebruiken. Zorg er tot slot voor dat u de vloer goed droog maakt na het reinigen om te voorkomen dat er water in uw vloer komt. Met deze goede zorgen heeft u de zekerheid dat uw granito vloer er lang mooi uit blijft zien.

Meer inspiratie

Wilt u meer inspiratie voor het onderhouden van uw vloeren? Lees dan nog een paar van onze blogs.