Natuursteen laten polijsten

Natuursteen laten polijsten

Alles over natuursteen polijsten

Heeft u een natuursteen vloer in huis? Dan bent u daar ongetwijfeld erg zuinig op. Dat is natuurlijk logisch. Een natuursteen vloer is natuurlijk niet de goedkoopste vloer. Daarnaast is hij wel erg mooi! Om deze vloer vele jaren mooi te houden, is onderhoud zo nu en dan essentieel. Soms is dat groot onderhoud en soms is dat klein onderhoud. Groot onderhoud is hier bijvoorbeeld polijsten. Wat is een natuursteen vloer laten polijsten? Dat leest u hier in dit blog.

Professional inschakelen

Ons advies is om natuursteen vloer onderhoud altijd door een specialistisch bedrijf te laten doen. Doet u dat niet, dan loopt u het risico op (fikse) schade aan uw mooie vloer. Daar wordt u natuurlijk niet vrolijk van. Gerenommeerde vloerreinigingsbedrijven hebben namelijk de goede gereedschappen en de juiste expertise om elke natuursteen vloeren grondig te polijsten zonder krassen of beschadigingen te maken. Hoe gaat natuursteen laten polijsten in zijn werk?

Natuursteen polijsten

Laat u uw natuursteen vloer polijsten door een specialistisch bedrijf? Dan doen ze het volgende:
  • Vloer inspecteren: voordat ze starten met polijsten, zullen ze de vloer inspecteren om te zien wat er nodig is om de vloer te polijsten. Ze zullen ook bepalen hoeveel tijd ze nodig hebben om de vloer te polijsten en wat de kosten worden.
  • Schoonmaak: voordat ze beginnen met polijsten, zullen ze de vloer goed schoonmaken met een stofzuiger en een dweil om al het vuil en het stof te verwijderen.
  • Eventuele vlekken verwijderen: zitten er vlekken op de vloer? Dan zullen ze deze verwijderen met een vlekverwijderaar of een mild reinigingsmiddel.
  • Vervolgens begint het polijsten met een polijstmachine: die is speciaal ontworpen om natuursteen te polijsten. Ze zullen een polijstpad met een lagere grit (fijnheid) gebruiken om de vloer te slijpen en om krassen te verwijderen. Daarna zullen ze een pad met een hogere grit toepassen om de vloer te polijsten en de glans te maximaliseren.
  • Polijstmiddel aanbrengen: Hiermee verhogen ze de glans van de vloer.
Zodra het natuursteen polijsten erop zit, moet u de vloer nog even laten drogen voordat u er weer op kunt lopen.

Meer blogs over vloeren

Heeft u een vloer van een specifieke steensoort, zoals granito? Wilt u deze vloer reinigen? Lees hier dan alles over het reinigen van een granito vloer.