Bekend om zijn schildpadden

Zakynthos

Het eiland Zakynthos is een Ionisch eiland, het eiland is vooral bekend om zijn schildpadden. Maar ook de blauwe grotten en de prachtige stranden zijn erg populair bij toeristen. In de zomer is het op het eiland druk met toeristen, het wordt niet overspoeld maar je kunt spreken van een gezellige drukte. Aan de zuidkant vind je het meeste toerisme, in het noorden vind je nog mooie ongerepte plaatsen. Massatoerisme vind je in Lagas dat vooral erg in trek is bij Engelsen, ook in Argassi is het nog steeds vol met Engelsen vanwege het uitgaan in die stad. 

Kleinere plaatsen om te verblijven

Op Zakynthos zijn er ook gezellige plaatsen die wat minder druk zijn met toeristen, Agios Sostis is een populaire plaats bij veel Nederlanders. Het ligt een kwartier lopen af van Lagas, Agios Nikolaos is nog kleiner en ligt helemaal in het noordoosten. Wil je met een dagtocht naar de blauwe grotten, dan vertrek je vanaf dit stadje. Helemaal in het zuidoosten ligt het schiereiland Vassilikos, hier geniet je van de mooie natuur. Steile bergen en diepe dalen, maar ook prachtige olijfbomen en pijnbomen die er vindt. Je komt hier even helemaal tot rust tijdens je vakantie. 

Zakynthos

De hoofdstad van het eiland

Zakynthos stad is de hoofdstad van het eiland, door een aardbeving is de stad in 1953 compleet verwoest. Daarna is de stad opnieuw opgebouwd, imposante kerken, een mooi plein, een grote haven en een mooie boulevard zijn er nu onder andere te vinden. Het Solomosplein is een van de andere bezienswaardigheden in de stad, ook een aantal mooie kerken en gebouwen zijn de moeite waard om te bezichtigen. Langs de boulevard kun je heerlijk slenteren, ga even lekker wat drinken op een van de vele terrasjes die je tegenkomt. In de belangrijkste winkelstraat van de stad, Alexadrou Roma zie je de leukste winkeltjes.