Welke stofzuiger is geschikt voor mijn ondergrond?

Goede service

Elk huis is anders. Iedereen heeft ook een andere voorkeur voor hun vloer. Of misschien heb je wel verschillende soorten ondergrond in je huis. Op een houten vloer wil je geen krassen en met zeil wil je niet dat de stofzuiger blijft hangen. Daarom is het slim om rekening te houden met het soort stofzuiger dat je koopt. En als je hem dan koopt, kijk dan naar een goede stofzuiger aanbieding om voordeliger uit te zijn.

Harde ondergrond

Is de ondergrond die je wilt stofzuigen hard? Zoals een houten vloer of ander materiaal zoals een gietvloer? Dan wil je niet dat de ondergrond door je stofzuiger beschadigt. Op een houten vloer kunnen bijvoorbeeld krassen ontstaan. Er zijn daarvoor speciale opzetstukken, in de vorm van een draaiende zachte borstel. Dat wordt ook wel de parketborstel genoemd. Ze zijn er ook met lange zachte haren. Alles om krassen te voorkomen.

Het is bovendien handig om een stofzuiger te kiezen waarbij je de zuigkracht kunt reguleren. Als je bijvoorbeeld losliggende delen in je vloer hebt, zoals laminaat of bijvoorbeeld zeil, wil je niet te veel kracht gebruiken. Er zijn ook combinatie borstels waarbij je de borstel kunt afwisselen. Op stofzuiger-aanbiedingen.nl vind je gunstigeaanbiedingen.

Zachte ondergrond

Voor een zachte ondergrond zoals tapijt wordt het aangeraden om een stofzuiger te kiezen met een sterk vermogen. Ook als je veel vloerkleden in huis hebt is dit handig om te doen. Vuil blijft in dit soort ondergronden goed zitten. Er zijn speciale tapijt borstels die je kunt gebruiken, maar een combinatie borstel volstaat ook.

Natte ondergrond

Wil je gaan stofzuigen op een ondergrond die soms ook nat kan zijn? Overweeg dan een waterstofzuiger. Deze stofzuiger staat ook wel bekend als de alleszuiger. Normale stofzuigers kunnen immers geen water opzuigen zonder kapot te gaan. Meestal zit aan de zijkant van de waterstofzuiger een waterreservoir, waar het water zich in verzamelt.