Wat voor soorten kratten zijn er?

Kratten kunnen grofweg worden ingedeeld in drie categorieën op basis van de gebruikte materialen. Kunststof kratten worden gebruikt voor de opslag van verschillende goederen en voor verzending van de ene naar de andere locatie. Houten kratten kunnen worden gebruikt voor het werken met natte of chemische producten en voor weerbestendige bescherming en verzending en transport van etenswaren. Metalen kratten kunnen worden gebruikt voor het hanteren van delicate voorwerpen zoals glaswerk, serviesgoed, kunst- en meubelstukken, het stapelen en opslaan van producten in een omgeving die onderhevig is aan temperatuurschommelingen of extreme temperaturen, verzending en opslag van gevoelig materiaal en het vervoer van dieren.

Wat zijn de voordelen van kunststof kratten?

Plastic kratten komen het meest voor, gevolgd door houten en vervolgens metaal. De goederen worden in een krat, met of zonder deksel, geplaatst en op een pallet geplaatst of gestapeld die op een transportvoertuig zoals een vrachtwagen of treinwagon wordt geladen en naar zijn bestemming wordt verscheept. Kunstof kratten zijn eenvoudig te reinigen en te desinfecteren. Kunststof kratten zijn sterk en weerbestendig en door hun waterdichtheid zijn de containers inzetbaar in vochtige ruimtes en tijdens hydrokoeling. Echter, kunststof wordt na verloop van tijd aangetast door krassen, deuken of barsten. Het kan ook worden aangetast door overmatig licht.

Hoe kies je het juiste formaat?

Hoewel het moeilijk voor te stellen is hoeveel ruimte je nodig hebt, zijn de meeste mensen aangenaam verrast door de hoeveelheid spullen die ze in stapelkratten kunnen stoppen. Je moet de volgende vragen stellen bij het kiezen van een formaat:

  1. Wat ben ik van plan op te slaan? Begin met het inventariseren. Gebruik een meetlint om de afmetingen van uw artikelen te noteren en rekening te houden met artikelen die geen regelmatige vorm hebben en niet kunnen worden gestapeld.

Hoeveel toegang heb ik nodig? Naast de grootte en hoeveelheid spullen die je wilt opslaan, moet je ook rekening houden met hoe je de opslagruimte gaat gebruiken en hoeveel toegang je tot de stapelkratten nodig hebt.