Waarom een sedumdak met zonnepanelen?

4groendak

Een sedumdak met zonnepanelen op het dak van jouw woning plaatsen is een uitstekende manier om jouw woning te verduurzamen. Het is een combinatie van twee duurzame elementen die elkaar versterken. Zo zorgen ze samen voor energiebesparing en een groene omgeving. Sedummatten zijn bedekt met verschillende soorten vetplanten. Deze hebben weinig onderhoud nodig. Je hoeft dus niet veel te doen om duurzaam te leven. Er zijn nog veel meer voordelen van sedummatten. Ze verlagen de kosten van airconditioning omdat het dak warmte vasthoudt. Ook verbetert dit de luchtkwaliteit en vermindert het dak het geluid. Verder is het sedumdak een ontspannende plek en heeft het een mooi groen uitzicht.

Waar zijn zonnepanelen goed voor?

Naast sedummatten zijn zonnepanelen natuurlijk ook een mooie manier om je huis te verduurzamen. Zonnepanelen zorgen voor de omzetting van zonne-energie in elektriciteit. Dit komt doordat zonnepanelen lichtdeeltjes van de zonnestraling absorberen. De geabsorbeerde lichtdeeltjes bewegen tussen de verschillende lagen binnen het zonnepaneel, waardoor elektrische spanning en uiteindelijk energie ontstaat. Hierdoor ben je minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Bovendien bespaart het je op de lange termijn veel geld. Het vermindert niet alleen de uitstoot van broeikasgassen, het kan ook helpen om uw energierekening te verlagen. Nadat je de zonnepanelen hebt geplaatst, zul je het bedrag weer binnen een aantal jaar terugverdienen.

Hoezo sedumdak met zonnepanelen combineren?

Het sedumdak met zonnepanelen combineert dus twee technieken die op zichzelf al heel duurzaam zijn. Door ze te combineren, zorg je voor een energiezuiniger en milieuvriendelijker milieu. Het sedumdak zorgt voor een koele omgeving voor de zonnepanelen. Dit zorgt er weer voor dat de zonnepanelen efficiënter werken. Bovendien helpt begroeiing op het dak de lucht schoon te houden. Dit heeft invloed op de levensduur van de zonnepanelen aangezien deze langer meegaan. Als je duurzaam wilt zijn, dan wil je dit zeker. Al helemaal als het een rustgevend plekje is wat mooi is om naar te kijken.