Verschillende manieren waarop beton cire gebruikt kan worden

Beton cire kopen levert je een hoop mogelijkheden. Dit komt doordat het voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden zoals bijvoorbeeld voor de vloer, de muur, de keuken, een eyecatcher en ga zo maar door. Je kan klein beginnen zoals een beeldje en groot eindigen met bijvoorbeeld een tafel; beton cire kan alle kanten op. Door zijn waterbestendigheid is het materiaal ook zeer goed te gebruiken in natte en vochtige ruimtes zoals de keuken en de badkamer. Doordat beton cire in veel verschillende kleuren beschikbaar is kan je de perfecte kleur kiezen voor jouw inrichting of smaak.

Een hele andere uitstraling

Het leuke van echt beton gebruiken in plaats van bijvoorbeeld kalkverf kleuren is de mogelijkheid tot textuur. Bij gebruik van beton cire voor een vloer zal deze gewoon strak en glad zijn, maar bij bijvoorbeeld een muur zijn er andere mogelijkheden. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een strakke gladde muur of een stoere rustieke muur die meer textuur heeft. Het verschil in deze texturen wordt behaald door de andere manier van aanbrengen van het beton cire. Deze mogelijkheden geven volledige andere uitstralingen, dus je moet goed van tevoren bedenken welke je wil. Het is ook belangrijk dit goed te overleggen met degene die het beton cire aanbrengt, zodat het gewenste resultaat ontstaat.

Niet tevreden met je huidige beton

Als je momenteel al beton in je huis hebt maar dit niet helemaal naar wens is kun je dit ook aanpassen. Betonlook verf kan niet alleen gebruikt worden om iets eruit te laten zien alsof het van beton gemaakt is, maar je kan hiermee ook bestaand beton een ander kleurtje geven. Hierdoor kan je beton dat je nu al in huis hebt toch bij je interieur en smaak laten passen. Daarnaast kan je de betonlook verf ook gebruiken om andere voorwerpen te schilderen om te laten lijken dat deze ook van beton zijn gemaakt. Hierdoor zal bijvoorbeeld je woonkamer meer een geheel worden.