Tips voor de schoonmaak van je bedrijf

Schoonmaakartikelen

Het is inmiddels zomer en veel bedrijven sluiten voor een aantal weken de deuren. Veel bedrijven houden een grote schoonmaak voordat de vakantie begint, zodat er na de vakantie met een frisse start kan worden begonnen. Wil je weten hoe je je kantoorruimte écht goed schoon kunt maken? Lees dan vooral verder, want in dit artikel vertel ik je er meer over.

De juiste schoonmaakartikelen voor toilet en keuken

Als je wil dat je bedrijfsruimte echt goed schoon wordt, is het natuurlijk belangrijk dat je beschikt over de juiste schoonmaakartikelen. Welke schoonmaakartikelen je nodig hebt om je bedrijfsruimte echt goed schoon te maken, hangt natuurlijk af van het soort ruimte waar het om gaat. Normaalgesproken zijn er in ieder bedrijfspand in ieder geval toiletten aanwezig. Om deze goed schoon te maken, is het van belang dat je beschikt over huishoudhandschoenen en toiletreiniger. Ook is het belangrijk dat je beschikt over een dweil, zodat de vloer goed kan worden schoongemaakt.
Ook beschikken de meeste bedrijfsruimtes over een keuken. Om de keuken grondig schoon te kunnen maken, heb je onder andere een spons nodig, ammoniak om de keuken vetvrij te maken, schuurmiddel voor de gootsteen en allesreiniger.

Schoonmaakartikelen voor de overige kantoorruimtes

Om de overige kantoorruimtes goed schoon te kunnen maken, is het allereerst handig dat de ruimtes goed opgeruimd zijn. Afval, oud papier en andere troep, scheid het van elkaar en gooi het weg. Dit scheelt een hoop en geeft bovendien een hoop rust in het hoofd op het moment dat het werk weer van start gaat. Vervolgens is het handig om eerst de ruimte goed af te stoffen met een stofdoek, om vervolgens met een professionele stofzuiger door het pand te gaan. Zo werk je van boven naar beneden en ben je er zeker van dat de ruimte geheel stofvrij is, zeker als je gebruikmaakt van een professionele variant. Klik hier als je nog niet beschikt over een professionele stofzuiger. Tenslotte is het slim om de bureau’s schoon te maken met vochtige schoonmaakdoekjes.

Wil je meer weten over schoonmaken of ben je op zoek naar schoonmaakartikelen? Neem dan eens een kijkje op de website van Carel Lurvink.