Schoonmaaktips voor keukenbladen

polijsten

Keukenbladen schoonmaken: tips en tricks

Het schoonmaken van keukenbladen moet bij dagelijks gebruik ook dagelijks gebeuren. Keukenbladen worden door het werken met eten namelijk snel vuil. U wilt natuurlijk dat uw keukenblad schoon en fris blijft. Er wordt immers met eten gewerkt. Voordat u meteen begint met boenen met bijtende middelen, geven we u hier eerst graag wat schoonmaaktips voor diverse soorten keukenbladen. Lees snel verder.

Natuursteen keukenbladen

Natuursteen is natuurlijk prachtig. Het dient wel met voorzichtigheid en voorkennis schoongemaakt te worden. Maak natuurstenen keukenbladen altijd zachtjes en voorzichtig schoon met een neutraal schoonmaakmiddel en een zachte doek. Gebruik hier alleen wat lauwwarm water bij. Spoel het keukenblad daarna schoon met warm water en maak het zachtjes droog met een schone doek. Is uw natuursteen keukenblad beschadigd met krassen en oneffenheden? Dan kunt u uw keukenblad eventueel laten polijsten.

Kunststof keukenbladen

Het schoonmaken van kunststof keukenbladen is niet heel lastig. U verwijdert los vuil met een vochtige doek, reinigt het oppervlak met een sopje van water en allesreiniger, neemt het blad af met een schone doek en tot slot veegt u het keukenblad droog. U kunt eventueel appelazijn gebruiken als natuurlijk schoonmaakmiddel. Heeft uw keukenblad hardnekkig vuil erop zitten? Dan maakt u het keukenblad schoon met een schuurspons. Gebruik hiervoor wel een fijne schuurspons om krassen te voorkomen.

Composiet keukenbladen

Composiet keukenbladen zijn bijna onderhoudsvrij. Voor het dagelijks schoonmaken en licht vuil verwijderen, gebruikt u gewoon een zacht huishoudelijk middel, zoals groene zeep. Heeft u vetvlekken erin zitten? Dan kunt u een licht schuurmiddel gebruiken. Het is nog altijd aan te raden hier erg voorzichtig mee om te gaan. Zo houd u keukenbladen mooi en krasvrij.

Schoonmaaktips

Wilt u meer tips over het schoonmaken van keukenbladen? Voor schoonmaaktips voor zowel uw complete interieur als exterieur, raadpleegt u ons blog. Zo houdt u uw woning altijd schoon en fris!