Omscholingstrajecten

omscholingstrajecten

Omscholingstrajecten worden vaak als een obstakel gezien. Je kunt bij deze organisatie terecht voor omscholingstrajecten die helemaal niet moeilijk zijn. De organisatie biedt naast opleidingen ook re-integratietrajecten aan, die eigenlijk de opleidingen verkorten. Re-integratie en omscholing zijn in zekere zin vergelijkbaar. Re-integratie wordt gebruikt voor mensen die langere tijd, om wat voor reden dan ook, geen baan meer hebben. Omscholingstrajecten zijn er voor mensen die bewust een andere kant op willen met hun carrière. Bekijk deze pagina voor meer informatie over omscholingstrajecten of re-integratietrajecten. 

Een diploma in de helft van de tijd

Normaal gesproken zou je dus een opleiding volgen van bijvoorbeeld 30 tot 45 weken, of 9 tot 12 maanden. Met omscholingstrajecten kun je dit in de helft van de tijd doen. Dit kan omdat je met omscholingstrajecten niet één dagdeel maar twee dagdelen per week les volgt. Je kunt zelf kiezen of je dit in de ochtend of avond wil doen. De avondlessen zijn van 7 tot 10, de ochtendlessen van 9 tot 12. De lessen duren dus drie uur en met omscholingstrajecten volg je dus zes uur les per week. 

omscholingstrajecten

Opleiding naast je baan

Zo kun je in een paar maanden een diploma halen voor administratief medewerker, projectmedewerker, officemanagement, accountmanagement en nog meer. Je kunt de opleidingen gerust volgen naast een baan, omdat je maar zes uur per week les hebt. Er zijn meer dan 50 locaties in Nederland waar de lessen voor omscholingstrajecten worden gegeven. Je kunt dus vast bij jou in de buurt aan de slag. Bekijk deze pagina voor alle opleidingen en meer informatie over re-integratie en omscholingstrajecten. 

Meer verhalen