Lokale Ambachten en Drankjes bij de Lunch in Scheveningen

Scheveningen

Een lunch Scheveningen kan nog specialer worden gemaakt door te genieten van lokale ambachtelijke drankjes die perfect passen bij de heerlijke gerechten die de stad te bieden heeft. Hier zijn enkele suggesties voor lokale ambachtelijke bieren, wijnen en andere drankjes die uitstekend samengaan met de lunchgerechten in Scheveningen.

Lokale Ambachtelijke Bieren

Scheveningen en de bredere regio Den Haag hebben een bloeiende ambachtelijke bierscene. Probeer bij de lunch enkele van deze lokale bieren:

  • Korenwolf: Een lokaal gebrouwen tarwebier met een verfrissende smaak en een vleugje citrus.
  • Kompaan: Deze brouwerij biedt een verscheidenheid aan bieren, van lichte pilseners tot krachtige IPA’s. Kies degene die het beste past bij je lunchgerecht.
  • De Prael: Een ambachtelijke brouwerij met een sociale missie. Probeer hun Amsterdamse Pale Ale of Weizen.

Nederlandse Jenever

Als je een lunchgerecht hebt gekozen met sterke smaken, overweeg dan om een glas Nederlandse jenever te proberen. Dit traditionele Nederlandse gedistilleerde drankje heeft een rijke smaak die goed samengaat met hartige gerechten.

Frisse Witte Wijnen

Bij lichte en zeevruchtgerichte lunchgerechten passen frisse witte wijnen uit Nederland perfect. Zoek naar lokale wijngaarden die witte wijn produceren, zoals de Westlandse Druif. Een glas Nederlandse witte wijn zal de smaken van verse vis en zeevruchten aanvullen.

Appelsap van Zuid-Holland & Den Haagse Koffie

Voor een niet-alcoholische optie kun je genieten van vers geperst appelsap van Zuid-Hollandse appels. Dit sappige en verfrissende drankje past goed bij diverse lunchgerechten en is een gezonde keuze.

Eindig je lunch met een kopje Den Haagse koffie, een lokale variant van koffie met een vleugje jenever en slagroom. Het is een traditioneel drankje dat een heerlijke afsluiting vormt van je maaltijd.

Scheveningse Zeevruchtencocktail

Als je de verfijnde smaken van zeevruchten bij de lunch waardeert, probeer dan een Scheveningse zeevruchtencocktail te combineren met een lichte en knapperige lokale witte wijn. De frisse tonen van de wijn zullen de zachte en zilte smaken van de zeevruchten aanvullen, waardoor een heerlijke harmonie ontstaat.

Lokaal Gebrouwen Cider

Voor een verfrissend alternatief kun je lokale ambachtelijke cider proberen. Nederlandse ciderproducenten, zoals De Vergeten Appel, bieden een scala aan smaken, van droog tot zoet. De fruitige en mousserende eigenschappen van cider maken het een uitstekende keuze om te combineren met gerechten zoals salades of kip.

Appelcider

Conclusie

Bij een lunch in Scheveningen is er geen gebrek aan lokale ambachtelijke drankjes om je smaakpapillen te verwennen. Of je nu kiest voor een lokaal ambachtelijk bier, Nederlandse jenever, frisse witte wijn, appelsap van Zuid-Holland of Den Haagse koffie, je kunt er zeker van zijn dat deze drankjes de culinaire ervaring in Scheveningen verrijken en aanvullen. Geniet van je maaltijd en proef de smaken van deze prachtige kustplaats!

Meer verhalen