Is een elektrische auto beter dan een normale?

De vraag in de titel is een vraag waar veel mensen zich afvragen. Is een elektrische auto eigenlijk wel beter dan een normale? Zo ja of nee, waarom en waar blijkt dat uit? Stel je voor, je hebt een Nissan Ariya Lease, dat is net zoals velen een elektrische auto. Je laad ze een paar keer per week op liggend aan hoeveel je het gebruikt, je zou dus denken dat je met elektriciteit groener uit bent, maar op dit moment is dat helaas niet zo. Niet alle elektriciteit is groen, maar dat gaat langzaam wel veranderen. Wel een grote voordeel wat nu belangrijk is: Een elektrische stoot geen CO2 uit!

Waarom het uitmaakt of iets elektrisch is

Toch, als je zegt dat iets nog niet volledig groen is omdat het elektriciteitsnet nog niet voor gemaakt is dan maakt het toch niet uit zou je zeggen? Nee, dat klopt niet want het kan altijd nog veranderen. Plus CO2 wordt al verminderd erdoor zoals gezegd in de vorige alinea. Misschien bedoelde je de vraag in een grotere kijkhoek, waarom maakt het uit? Dit komt door klimaatverandering en luchtvervuiling, auto’s hebben net zoals bedrijven hier veel aan bijgezet. Door auto’s en bedrijven minder of te laten uitstoten vermijden we het, zelfs een hybride bij bijvoorbeeld een Kia E-Niro Lease helpt bij dit doel!

Snufjes die we in de toekomst kunnen verwachten

Door elektrische auto’s kunnen we steeds meer in onze auto’s proppen die we misschien standaard in elke auto zien over bijvoorbeeld tien of twintig jaar. Wat dacht je van automatisch rijden? Een auto kan dan met jouw opdrachten en jouw bestemming er automatisch naar toe rijden, en door camera’s ziet het alle gevaren en stoplichten. Kleine kans dat er dan iets misgaat. Wil je toch liever iets anders? Wist je dat in de wat duurdere auto’s hele computers in zitten waarmee je op het internet kan? Zo kan je als je je verveelt in de auto wachten.