Inloopdouche kopen: voor- en nadelen

Je wilt een nieuwe douche plaatsen in de badkamer en je wilt waarschijnlijk een inloopdouche kopen. Maar wat zijn hier nu eigenlijk de voor- en nadelen van? Wij zetten ze in dit artikel voor je op een rij!

Voordelen

Een inloopdouche kun je gemakkelijk plaatsen, aangezien je geen rekening hoeft te houden met afmetingen. In elke badkamer kun je dus wel een inloopdouche installeren. Aangezien het zo eenvoudig te installeren is, kun je dit soort douches vaak ook al heel voordelig verkrijgen. Een ander voordeel van een inloopdouche is dat het geen opstapje heeft en je dus minder snel uitglijdt. Daarbij heeft het een moderne uitstraling en staat het zeker goed in een moderne badkamer met een strak design.

Nadelen

Een inloopdouche heeft echter ook nadelen. Het kan zijn dat het wat kouder aanvoelt, omdat er warme lucht ontsnapt in de open ruimte. Daarbij kan een deel of de gehele badkamervloer vochtig en glad zijn na het douchen, waardoor je kunt uitglijden en natte voeten krijgt als je later in de badkamer komt.