Het hele jaar rond

Buiten schijnt het zonnetje, je stoel staat lekker in de schaduw, naast je op het tafeltje staat een ijskoud glas limonade. Je verliest jezelf helemaal in je boek, tot je ineens naast je oor een gezoem hoort. Zonder op te kijken van je boek sla je met je hand in de richting van het gezoem en voor een paar tellen is het verdwenen. Daarna hoor je het gezoem weer, maar dan in de buurt van je limonade.  Je kijkt op en ziet dat er net een wesp landt op de rand van je glas. Geweldig, daar zit je echt net op te wachten. Je staat zo voorzichtig mogelijk op, tot je boven je hoofd ineens nog meer gezoem hoort. Ja hoor, er hangt een wespennest aan de dakgoot. Er zijn nu nog maar twee dingen die je kunt doen: heel hard gillen en wegrennen of hulp inschakelen.

Hulp inschakelen

Een wespennest verwijderen kun je het beste aan de professionals overlaten. Sommige mensen doen eerst zelf een poging, vaak met alle gevolgen van dien; in tegenstelling tot bijen kunnen wespen namelijk meerdere keren steken. Het is dus altijd beter om een ervaren bedrijf erbij te halen. Zij weten namelijk waar ze op moeten letten, en kunnen goede en snelle service verlenen. Zodat jij weer lekker kunt genieten van je koude glas limonade en dat goede boek. Hopende dat je de rest van het jaar nergens meer last van hebt…

’s Winters net zo’n feest

…Totdat de kou zijn intrede doet en iedereen op zoek gaat naar warmte en behaaglijkheid. Niet alleen wij, maar ook de dieren. Vooral muizen nemen hun toevlucht tot onze huizen: warm en beschut is en met een overvloed aan voedsel. Het uitroeien van een muizenplaag kan een behoorlijke (financiële) klus zijn, daarom kun je het muizen bestrijden ook beter overlaten aan ervaringsdeskundigen. En om ervoor te zorgen dat ze niet nog eens hoeven langs te komen, kom je met deze tips al een heel eind:

  • Zorg ervoor dat gaatjes en kieren afgedekt zijn;
  • Bewaar voedsel afgesloten en op plekken waar muizen niet bij kunnen;
  • Laat geen voedsel op verschillende oppervlaktes rondzwerven; ruim het gelijk op.

Zo, nu op naar een plaagvrij-jaar.