Een matras van 100 x 210: groot genoeg voor twee, comfortabel voor één

matras 100 x 210

Wanneer we spreken van een eenpersoons bed dan hebben we het vaak over matrassen van 90 centimeter breed op kleiner. Je kunt echter ook gewoon net iets groter kiezen als je goed en comfortabel wil liggen in je eentje. Een matras van 100 x 210 is bijvoorbeeld perfect als je aan de grote kant bent.

matras 100 x 210

Lengte en breedte

Wanneer je een matras koopt, dan ben je al snel geneigd om voor de gangbare maten te kiezen. Bij een tweepersoonsbed is das 140 of 160. Bij een twijfelaar is het meestal 120 breed. Een eenpersoons bed is dan vaak 90 centimeter breed. Dat is echter best een krappe maat wanneer je alleen slaapt maar ook aan de brede kant bent. Waarom zou je niet gewoon voor een maatje groter kiezen met 100 centimeter? Dan heb je niet iets meer ruimte om te bewegen en te leven. Het zorgt ervoor dat je comfortabel kan slapen, ook als je een beetje draait. Want draaien in je slaap is eigenlijk heel gezond.

De lengtemaat is ook belangrijk

Veel mensen zijn onder de 1.90 meter lang, maar niet iedereen. Ben jij twee meter lang of zit je er in de buurt. Ben jij 1.90 meter lang of nog langer? Dan lig je waarschijnlijk niet niet comfortabel in een bed van 200 centimeter lang. Want dat is gewoon net iets te weinig ruimte om te bewegen in je slaap. Denk er maar eens over na: lig jij altijd precies aan de bovenkant van je matras, of lig je er een stukje onder?