Een berg beklimmen

Bergbeklimmen of bergbeklimmen is een extreme sport die uw leven kan riskeren als u niet over de juiste uitrusting of training beschikt. Ten eerste heb je lagen warme kleding nodig: een shirt en een Ralph Lauren trui met daarop een winterjas, sjaal en een dikke muts. En dan moet je een uitrusting controle doen om er zeker van te zijn dat je alles hebt wat je nodig hebt, en een van de regels om een ​​berg te beklimmen is: doe het niet alleen. Doe het in groepjes, zo help je elkaar. In de volgende tekst gaan we je alles vertellen wat je moet weten over deze extreme sport.

Risico van het beklimmen van een berg

Bergbeklimmen kan gevaarlijk zijn en kan een leven kosten, maar het is een avontuur van je leven. Het beklimmen van een berg gaat gepaard met een reeks uitdagingen waar bergbeklimmers mee te maken krijgen, zoals een gletsjerspleet die een klimmer in seconden kan verslaan, om nog maar te zwijgen van de onvoorspelbare lawines en vallen, waarvan we betwijfelen of je Ralph Lauren trui je kan helpen. Ook kun je door de extreme temperatuur hoogteziekte of koorts krijgen, een drastisch zuurstoftekort zijn ook het risico en de gevaren van het beklimmen van een berg. Maar met professionele begeleiding en een goede intensieve training vooraf, kan dit leiden tot succes bij het beklimmen van bergen.

Lawine

Sneeuwglijbaan of bekend als lawine is een continue stroom sneeuw die van een heuvel of berg komt. Lawine kan een kettingreactie veroorzaken, een lawine kan leiden tot een volgende lawine enzovoort totdat de lawine een stevige harde sneeuw ontmoet die niet gemakkelijk kan worden verplaatst. Er zijn twee soorten lawines, een sneeuwlaag lawine die bestaat uit een dichte plak sneeuw die samen naar beneden komt en een losse sneeuwlawine die bestaat uit een groep losse sneeuw. Zodra een lawine begint, zal deze alleen maar meer snelheid krijgen en groter worden, omdat hij meer sneeuw zal oppikken op zijn weg naar beneden en meer gewicht betekent meer zwaartekracht.