De voordelen van vegan gezichtsverzorging

Vegan is hip. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de voordelen van vegan voeding voor hun gezondheid, het welzijn van de dieren en het milieu. Deze voordelen gelden niet alleen voor voeding, maar ook voor andere producten zoals cosmetica. De huid is ons grootste orgaan en neemt stoffen makkelijk op. Als je gezond wilt leven, is het dus niet alleen belangrijk wat je eet maar ook wat je op je huid smeert. In deze blog kun je lezen wat vegan precies is en waarom het loont om voor natuurlijke vegan gezichtsverzorging te kiezen.

Waarom kiezen voor vegan

Vegan betekent het vermijden van dierlijke producten (zoals vlees, bont en wol) en producten die door dieren zijn voortgebracht (bijvoorbeeld zuivel en honing). Vegan gezichtsverzorging bevat geen ingrediënten die van dieren afkomstig zijn. Ook mag vegan cosmetica niet op dieren getest worden. Dit geldt zelfs voor de ingrediënten van het product. Tot slot mogen er voor het maken of vervoeren van het product geen dieren aan te pas komen. Bij vegan gezichtsverzorging kun je er dus zeker van zijn dat er geen dierenleed heeft plaatsgevonden. Dit is niet alleen goed voor de dieren, maar ook beter voor het milieu. De veehouderij is namelijk één van de boosdoeners voor de opwarming van de aarde.

Vegan hoeft niet gelijk natuurlijk te zijn

Pas wel op dat vegan gezichtsverzorging niet gelijk hoeft te staan aan natuurlijke gezichtsverzorging. Dat een product geen dierlijke producten bevat, wil niet zeggen dat er geen andere schadelijke stoffen in kunnen zitten zoals geur- en kleurstoffen, minerale oliën, parabenen, paraffine en sulfaten. Deze synthetische ingrediënten wil je ook niet in je gezichtsverzorgingsproducten hebben omdat ze voor huidproblemen kunnen zorgen en belastend zijn voor de natuur. Kies dus voor een vegan gezichtsverzorging zonder synthetische stoffen en met natuurlijke ingrediënten zodat jouw huid gebruik kan maken van zijn natuurlijk herstellend vermogen. Beter voor jouw huid en beter voor de wereld.