De toekomst van oppervlakte desinfectie middelen

oppervlakte desinfectie

We weten allemaal dat we onze spullen regelmatig moeten desinfecteren. Of het nou gaat om stoelen, bureaus of de meest gebruikte koffiemachine: ze moeten allemaal schoongemaakt worden. Oppervlaktes zoals werkplekken, kantines en laboratoria, maar ook ruimtes kunnen met een effectief desinfectie middel worden gereinigd. Omdat deze oppervlaktes vaak worden aangeraakt, bevinden zich hier zeer veel bacteriën. Maar waar ligt de toekomst van oppervlakte desinfectie middelen? En wat voor voordelen heb je zelf aan de nieuwste technologieën? In dit artikel vertellen we je er meer over.

1. Zelfvoorzienend zijn van een effectief desinfectiemiddel

Bij de meeste desinfectiemiddelen ben je afhankelijk van leveranciers, maar er zijn tegenwoordig genoeg opties om volledig zelfvoorzienend te zijn. Dit scheelt ook een hoop transportkosten.

2. Bescherming van werknemers en cliënten

Je werknemers en klanten zijn natuurlijk ontzettend belangrijk voor jouw bedrijf, dus wil je ze zo goed mogelijk beschermen tegen allerlei virussen, zoals het Corona- en Norovirus. Daarbij wil je geen gebruik maken van schadelijke
desinfectiemiddelen, maar van gebruiksvriendelijke virusdodende desinfectiemiddelen. Ook zijn de nieuwste desinfectiemiddelen veilig in gebruik (zonder alcohol of bijtende chemicaliën).

3. Besparingen op oppervlakte desinfectie middelen

Geld besparen is altijd fijn, maar al helemaal als dat niet ten koste gaat van veiligheid. Sommige leveranciers verhogen periodiek hun desinfectiekosten, maar gelukkig zijn er ook partijen die een betaalbare oplossing bieden voor een vaste maandelijkse prijs. De toekomst ligt dan ook niet meer in het gebruik van dure chemicaliën, maar wel in volledig biologisch afbreekbare desinfectiemiddelen.

4. Significante reductie van plastic afval

Helaas wordt er nog steeds ontzettend veel gebruik gemaakt van plastic verpakkingen. Daarom moet er bij de oppervlakte desinfectie middelen zo weinig mogelijk plastic gebruikt worden. Het liefst helemaal geen plastic verpakkingen, om de plastic afval significant te reduceren.

5. Bijdrage aan duurzame bedrijfsvoering

De meeste desinfectiemiddelen brengen veel transportkosten met zich mee, puur om het feit dat ze naar jou toegebracht worden. Zoals al eerder gezegd ligt de toekomst bij zelfvoorzienend zijn van een oppervlakte desinfectie middel, dus dit scheelt dan automatisch transport van chemicaliën, en daarom ook minder CO2 uitstoot.

6. Uitsluiting opslag en gebruik gevaarlijke goederen

Daar waar de desinfectiemiddelen ergens opgeslagen moeten worden, hoeft dat bij zelfvoorzienende natuurlijk niet. Hiervoor is dan ook geen aparte opslaglocatie nodig voor (brand)gevaarlijke stoffen.

Ben jij ook klaar voor de toekomst van desinfectiemiddelen? Neem dan contact op met Watter, via watter.nl. Zij zijn namelijk gespecialiseerd in professionele oppervlakte desinfectie en gebruiken hiervoor de nieuwste technieken.