De juiste uitrusting

snowboard-bestellen

Voor de beste snowboard ervaring is het van belang dat je de juiste uitrusting aanschaft. Zo kun je optimaal genieten van de ervaring. Naast snowboard bindingen zijn er nog een hoop andere dingen die belangrijk zijn voor zowel de veiligheid als het comfort. Zo is het bijvoorbeeld ook handig om te investeren in de juiste kleding: een goede broek, trui en een snowboard jas die is uitgerust met een noodsysteem zijn cruciaal voor de kou. Het noodsysteem in de jas is belangrijk om gevonden te worden door hulpverleners of vrienden als je een ongeluk hebt.

Extra bescherming

Omdat snowboarden een sport is die met een aantal risico’s gepaard gaat is het belangrijk om de juiste bescherming aan te schaffen. Naast een goede helm met de juiste pasvorm zijn er een hoop andere soorten bescherming die nare blessures kunnen voorkomen. Zo is er ook rugbescherming. Een val naar achter komt bij snowboarden vaak voor en meestal vang je zo’n klap met je billen op, maar mocht je rug de pineut zijn dan is het van belang dat je de juiste bescherming hiervoor hebt. Ook is er bescherming voor je knieën waar daarnaast je pezen ook nog eens baat bij hebben. Goede dikke handschoenen kunnen ook helpen als extra bescherming voor je handen.

Belangrijke bril

Boven op een berg in de sneeuw is het een ‘must’ om de juiste bril mee te nemen. De sneeuw reflecteert het zonlicht en kan naast pijnlijke en tranende ogen zelfs voor sneeuwblindheid zorgen. Gelukkig zijn deze klachten vaak niet permanent, maar wel zeer pijnlijk en makkelijk te voorkomen. Een ski- of snowboard bril is dus niet te missen in jouw uitrusting. De UV-straling is op hoge bergen met sneeuw een stuk sterker dan dat je normaliter gewend bent. Ook als je niet op een piste staat maar door de natuur snowboard is het een fijne bescherming van takken waar je met snelheid langskomt.

Meer verhalen